Σημάδια και συμπτώματα αστοχίας του σώματος του γκαζιού και πότε να το αντικαταστήσετε

Signs And Symptoms Of A Failing Throttle Body And When To Replace It

Προβλήματα γκαζιού: Λύσεις για οδηγούς

Το σώμα του γκαζιού είναι ένα σημαντικό στοιχείο του κινητήρα του οχήματός σας. Ελέγχει τη ροή αέρα στον κινητήρα και είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση της ταχύτητας του κινητήρα.

Ωστόσο, όπως κάθε άλλο μέρος του οχήματός σας, το σώμα του γκαζιού μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά συμπτωμάτων που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του οχήματός σας και την απόδοση καυσίμου. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το σώμα του γκαζιού σας, είναι σημαντικό να το ελέγξετε και να το επισκευάσετε το συντομότερο δυνατό.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε τα κοινά συμπτώματα των προβλημάτων στο σώμα του γκαζιού και θα σας παρέχουμε μερικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το όχημά σας στο δρόμο σε άριστη κατάσταση. Είτε είστε έμπειρος οδηγός είτε νέος οδηγός, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη σημασία του αμαξώματος του γκαζιού του οχήματός σας και πώς να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

1. Εισαγωγή στα προβλήματα του σώματος γκαζιού

Το σώμα του γκαζιού είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο του συστήματος κινητήρα ενός αυτοκινήτου που ελέγχει την ποσότητα του αέρα που ρέει στον κινητήρα. Όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ γκαζιού, το σώμα του γκαζιού ανοίγει για να επιτρέψει περισσότερο αέρα στον κινητήρα, ο οποίος, με τη σειρά του, αυξάνει τη ροή καυσίμου και την απόδοση ισχύος. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το σώμα του γκαζιού μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε κακή απόδοση του κινητήρα και μειωμένη οικονομία καυσίμου.

Τα προβλήματα στο σώμα του γκαζιού μπορεί να εκδηλωθούν με μια ποικιλία συμπτωμάτων, όπως το τραχύ ρελαντί, το στάσιμο, η μειωμένη ισχύς και τα προβλήματα επιτάχυνσης. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να προκληθούν από τη συσσώρευση βρωμιάς και βρωμιάς στο σώμα του γκαζιού, η οποία μπορεί να περιορίσει τη ροή του αέρα και να επηρεάσει την απόδοση του κινητήρα. Επιπλέον, ένας δυσλειτουργικός αισθητήρας θέσης πεταλούδας ή η βαλβίδα ελέγχου αέρα ρελαντί μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στο σώμα του γκαζιού.

Ευτυχώς, τα περισσότερα προβλήματα στο σώμα του γκαζιού μπορούν εύκολα να εντοπιστούν και να διορθωθούν από έναν εξειδικευμένο μηχανικό. Η τακτική συντήρηση, όπως ο καθαρισμός του σώματος του γκαζιού και η αντικατάσταση τυχόν φθαρμένων ή κατεστραμμένων εξαρτημάτων, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εμφάνισης προβλημάτων στο σώμα του γκαζιού εξαρχής. Η επίγνωση των συμπτωμάτων και των λύσεων των προβλημάτων του αμαξώματος του γκαζιού μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα στους οδηγούς μακροπρόθεσμα, καθώς και να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους στο δρόμο.

2. Τι είναι το σώμα γκαζιού και πώς λειτουργεί;

Το σώμα του γκαζιού είναι ένα βασικό εξάρτημα στο σύστημα κινητήρα του αυτοκινήτου σας που ελέγχει την ποσότητα αέρα που ρέει στον κινητήρα όταν πατάτε το πεντάλ γκαζιού. Το σώμα του γκαζιού βρίσκεται μεταξύ της εισαγωγής αέρα και της πολλαπλής εισαγωγής και συνδέεται με το πεντάλ του γκαζιού μέσω καλωδίου ή ηλεκτρονικού αισθητήρα.

Όταν πατάτε το πεντάλ του γκαζιού, η πλάκα του γκαζιού μέσα στο σώμα του γκαζιού ανοίγει, επιτρέποντας τη ροή περισσότερου αέρα στον κινητήρα. Όσο περισσότερος αέρας εισέρχεται στον κινητήρα, τόσο περισσότερο καύσιμο διοχετεύει ο κινητήρας στον θάλαμο καύσης, με αποτέλεσμα αυξημένη ισχύς και επιτάχυνση.

Τι είναι το σώμα γκαζιού και πώς λειτουργεί;

Το σώμα του γκαζιού περιέχει επίσης μια βαλβίδα ελέγχου αέρα ρελαντί, η οποία ελέγχει τις στροφές ρελαντί του κινητήρα. Όταν αφήνετε το πεντάλ του γκαζιού, η πλάκα του γκαζιού κλείνει και η βαλβίδα ελέγχου αέρα ρελαντί προσαρμόζει τον αέρα που εισέρχεται στον κινητήρα για να διατηρεί σταθερή ταχύτητα ρελαντί.

Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα του γκαζιού μπορεί να λερωθεί ή να καταστραφεί, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή του και να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το σώμα του γκαζιού σας καθαρό και καλά συντηρημένο για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

3. Συνήθη συμπτώματα προβλημάτων στο σώμα του γκαζιού

Τα προβλήματα στο σώμα του γκαζιού μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα με την απόδοση του οχήματός σας. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να γίνουν εμφανή με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος. Μερικά κοινά συμπτώματα προβλημάτων του σώματος του γκαζιού περιλαμβάνουν:

1. Τραχύ ρελαντί: Αυτό συμβαίνει όταν ο κινητήρας λειτουργεί ανομοιόμορφα όταν το όχημα είναι σταματημένο. Μπορεί να γίνει αισθητό ως δόνηση στο όχημα και ο κινητήρας μπορεί να ακούγεται σαν να δυσκολεύεται να λειτουργήσει.

2. Μειωμένη ισχύς: Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το όχημά σας δεν έχει την ίδια ισχύ που είχε παλιά. Μπορεί να νιώθεις ότι δυσκολεύεται να επιταχύνει ή μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανέβει η ταχύτητα.

3. Στασιμότητα: Εάν το σώμα του γκαζιού δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να προκληθεί στάσιμο του κινητήρα. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, ειδικά αν συμβαίνει ενώ οδηγείτε.

4. Κακή απόσταση σε μίλια αερίου: Εάν το όχημά σας αντιμετωπίζει προβλήματα στο σώμα του γκαζιού, μπορεί να μην έχει την οικονομία καυσίμου που συνήθιζε. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πιο συχνά ταξίδια στο βενζινάδικο και υψηλότερο κόστος καυσίμων.

5. Ελέγξτε το φως κινητήρα: Εάν υπάρχει πρόβλημα με το σώμα του γκαζιού, συχνά ενεργοποιεί το φως ελέγχου κινητήρα για να ανάψει. Αυτή είναι μια προειδοποίηση ότι υπάρχει πρόβλημα με το όχημα και θα πρέπει να ελεγχθεί από έναν επαγγελματία.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να ελέγξετε το όχημά σας από εξειδικευμένο μηχανικό. Η παράβλεψη προβλημάτων στο σώμα του γκαζιού μπορεί να προκαλέσει πιο σημαντικά προβλήματα στο δρόμο, επομένως είναι καλύτερο να τα αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό.

4. Πώς να διαγνώσετε προβλήματα στο σώμα του γκαζιού

Η διάγνωση ενός προβλήματος στο σώμα του γκαζιού δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο μπορεί να ακούγεται. Ο ευκολότερος τρόπος για να διαγνώσετε ένα πρόβλημα είναι να ελέγξετε το σύστημα υπολογιστή του αυτοκινήτου σας για τυχόν κωδικούς σφάλματος. Αυτοί οι κωδικοί θα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πρόβλημα που προκαλεί δυσλειτουργία του αυτοκινήτου σας.

Ένας άλλος τρόπος για να διαγνώσετε ένα πρόβλημα στο σώμα του γκαζιού είναι να εξετάσετε τα σωματικά συμπτώματα που παρουσιάζει το αυτοκίνητό σας. Εάν παρατηρήσετε ότι το αυτοκίνητό σας λειτουργεί στο ρελαντί ή δυσκολεύεται να επιταχύνει, είναι πιθανό το σώμα του γκαζιού σας να είναι βρώμικο ή να δυσλειτουργεί. Μερικά άλλα συμπτώματα ενός κακού σώματος γκαζιού περιλαμβάνουν ένα φως ελέγχου κινητήρα, αργούς χρόνους απόκρισης και κακή οικονομία καυσίμου.

Μόλις εντοπίσετε τα συμπτώματα ενός κακού σώματος γκαζιού, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να διορθώσετε το πρόβλημα. Μια λύση είναι να καθαρίσετε το σώμα του γκαζιού για να αφαιρέσετε τυχόν συσσωρευμένα υπολείμματα ή βρωμιά που θα μπορούσαν να προκαλούν το πρόβλημα. Εάν ο καθαρισμός του σώματος του γκαζιού δεν λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη μονάδα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διάγνωση και η διόρθωση ενός προβλήματος στο σώμα του γκαζιού πρέπει να γίνεται από επαγγελματία μηχανικό. Διαθέτουν την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την ακριβή διάγνωση και επιδιόρθωση του προβλήματος, διασφαλίζοντας ότι το αυτοκίνητό σας λειτουργεί ομαλά και με ασφάλεια στο δρόμο.

5. Λύσεις για προβλήματα στο σώμα του γκαζιού

Εάν έχετε εντοπίσει ότι το όχημά σας έχει πρόβλημα στο σώμα του γκαζιού, τότε υπάρχουν μερικές πιθανές λύσεις. Η πρώτη επιλογή είναι να καθαρίσετε το σώμα του γκαζιού. Αυτή είναι η απλούστερη και πιο οικονομική λύση και είναι συχνά το πρώτο βήμα για την επίλυση τυχόν προβλημάτων στο σώμα του γκαζιού.

Για να καθαρίσετε το σώμα του γκαζιού, θα πρέπει να το αφαιρέσετε από τον κινητήρα και να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό σώματος πεταλούδας για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά, υπολείμματα ή συσσωρεύσεις άνθρακα που μπορεί να το φράξουν. Αυτή είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία και μπορεί να γίνει με ορισμένα βασικά εργαλεία, αλλά είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή για να αποφύγετε την πρόκληση ζημιάς στα ευαίσθητα εξαρτήματα.

Λύσεις για προβλήματα στο σώμα του γκαζιού

Εάν ο καθαρισμός του σώματος του γκαζιού δεν λύσει το πρόβλημα, τότε ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε εντελώς. Αυτό μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο εάν το σώμα του γκαζιού έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά ή έχει φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής του.

Κατά την αντικατάσταση του σώματος του γκαζιού, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ανταλλακτικό υψηλής ποιότητας που να είναι συμβατό με τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματός σας. Μπορείτε είτε να το κάνετε μόνοι σας εάν έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες και εργαλεία είτε να το μεταφέρετε σε έναν αξιόπιστο μηχανικό που μπορεί να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Λαμβάνοντας μέτρα για την επίλυση τυχόν προβλημάτων στο σώμα του γκαζιού μόλις προκύψουν, μπορείτε να αποφύγετε πιο σοβαρά προβλήματα με τον κινητήρα και να διατηρήσετε το όχημά σας ομαλά για τα επόμενα χρόνια.

6. Καθαρισμός του σώματος του γκαζιού

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα οχήματα είναι το σώμα του γκαζιού. Αυτό το στοιχείο βοηθά τον οδηγό να μεταβεί ομαλά από το ρελαντί στην επιτάχυνση και να επιστρέψει ξανά. Όταν το σώμα του γκαζιού δεν λειτουργεί σωστά, ο οδηγός πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να κινήσει το αυτοκίνητο.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα. Το ένα είναι να καθαρίσετε το σώμα του γκαζιού. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση τυχόν συσσώρευσης που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Μια άλλη λύση είναι η αντικατάσταση του σώματος του γκαζιού. Αυτό σίγουρα θα διορθώσει το πρόβλημα, αλλά μπορεί να μην είναι η φθηνότερη λύση. Τελικά, εξαρτάται από τη σοβαρότητα του προβλήματος και από ποιες άλλες επιλογές είναι διαθέσιμες.

7. Αντικατάσταση του σώματος του γκαζιού

Εάν το αυτοκίνητό σας έχει πρόβλημα στο σώμα του γκαζιού, μπορεί να παρατηρήσετε μείωση της απόδοσης ή απώλεια ισχύος. Τα προβλήματα στο σώμα του γκαζιού μπορεί επίσης να προκαλέσουν σκληρές αλλαγές ή δισταγμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σώμα του γκαζιού μπορεί απλώς να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα. Το πρώτο βήμα είναι να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος. Αυτό μπορεί να γίνει ελέγχοντας για κωδικούς ή κάνοντας μια δοκιμή συστήματος ψεκασμού καυσίμου. Εάν το πρόβλημα οφείλεται σε κωδικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπό σας. Εάν το πρόβλημα οφείλεται σε πρόβλημα στο σύστημα ψεκασμού καυσίμου, ίσως μπορέσετε να το διορθώσετε μόνοι σας.

Εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το σώμα του γκαζιού. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι αμαξωμάτων γκαζιού διαθέσιμα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που είναι καλύτερο για το αυτοκίνητό σας. Θα χρειαστεί επίσης να αντικαταστήσετε το μπεκ ψεκασμού καυσίμου, την αντλία καυσίμου και τη ράγα καυσίμου.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το αυτοκίνητό σας, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπό σας ή με έναν εξειδικευμένο μηχανικό. Θα είναι σε θέση να διαγνώσουν το πρόβλημα και να σας βοηθήσουν να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να το διορθώσετε.

8. Συμβουλές προληπτικής συντήρησης για την αποφυγή προβλημάτων στο σώμα του γκαζιού

Τα προβλήματα στο σώμα του γκαζιού (TBP) είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες προβλημάτων του αυτοκινήτου και μπορεί να είναι δαπανηρή η επίλυσή τους. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές προληπτικής συντήρησης που θα σας βοηθήσουν να τις αποφύγετε.

1. Ελέγξτε την πίεση αέρα στα ελαστικά. Η χαμηλή πίεση των ελαστικών μπορεί να προκαλέσει ολίσθηση και να κάνει τον κινητήρα να λειτουργεί πιο σκληρά.

2. Ελέγξτε τα μπουζί. Τα βρώμικα ή ρυπασμένα μπουζί μπορεί επίσης να προκαλέσουν ολίσθηση και αυξημένη εργασία του κινητήρα.

3. Ελέγξτε τα υγρά και τα φρένα. Η χαμηλή στάθμη υγρών ή ένα σπασμένο φρένο μπορεί επίσης να προκαλέσει ολίσθηση.

4. Ελέγξτε τους σωλήνες αναρρόφησης. Ένας χαλαρός ή ραγισμένος σωλήνας κενού μπορεί επίσης να προκαλέσει ολίσθηση.

5. Ελέγξτε τους ιμάντες και τις τροχαλίες. Μια φθαρμένη ζώνη ή τροχαλία μπορεί να προκαλέσει ολίσθηση.

6. Ελέγξτε την ευθυγράμμιση. Η ακατάλληλη ευθυγράμμιση μπορεί επίσης να προκαλέσει ολίσθηση.

7. Ελέγξτε τη στάθμη του υγρού και αντικαταστήστε εάν χρειάζεται.

8. Ελέγξτε τα φίλτρα αέρα. Ένα βρώμικο ή βουλωμένο φίλτρο αέρα μπορεί επίσης να προκαλέσει ολίσθηση.

9. Ελέγξτε ξανά την ευθυγράμμιση.

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα με το σώμα του γκαζιού, πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας σε έναν μηχανικό για διαγνωστικό έλεγχο. Εάν εντοπιστεί το πρόβλημα, ο μηχανικός πιθανότατα θα συστήσει επισκευή.

9. Συχνές ερωτήσεις σχετικά με προβλήματα στο σώμα του γκαζιού

Τα προβλήματα στο σώμα του γκαζιού (TBP) είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα στους οδηγούς. Σε αυτόν τον οδηγό, θα απαντήσουμε σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με το TBP και τον τρόπο επίλυσής τους.

Ποια είναι τα συμπτώματα των προβλημάτων με το γκάζι;

Τα συμπτώματα του TBP μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου και οδηγού, αλλά γενικά μπορεί να περιλαμβάνουν δυσκολία εκκίνησης του αυτοκινήτου, τραχύ ρελαντί, κακή χιλιομετρική χρήση αερίου και μειωμένη απόδοση.

Πώς μπορώ να καταλάβω αν έχω πρόβλημα με το γκάζι;

Δεν υπάρχει αλάνθαστος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν έχετε TBP, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να διαπιστώσετε εάν έχετε το πρόβλημα. Ένας τρόπος για να προσπαθήσετε να διαγνώσετε το πρόβλημα είναι να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας και να δείτε εάν αλλάζουν τα συμπτώματα. Εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε το αυτοκίνητό σας για διάγνωση.

Πώς μπορώ να λύσω προβλήματα με το γκάζι;

Δεν υπάρχει μια ενιαία λύση για την επίλυση του TBP, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την κατάσταση. Μια κοινή λύση είναι η αντικατάσταση του σώματος του γκαζιού. Μια άλλη λύση είναι να ρυθμίσετε τη θέση του γκαζιού. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία από άλλες διαθέσιμες λύσεις, επομένως είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν μηχανικό για να δείτε τι θα λειτουργούσε καλύτερα για το αυτοκίνητό σας.

10. Συμπέρασμα και τελικές σκέψεις

Συμπερασματικά, η ύπαρξη ελαττωματικού σώματος γκαζιού μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους οδηγούς, από προβλήματα απόδοσης κινητήρα, στάσιμο και κακή οικονομία καυσίμου έως ακόμη πιο σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα που έχουμε συζητήσει σε αυτήν την ανάρτηση, είναι σημαντικό να ελέγξετε και να επισκευάσετε το σώμα του γκαζιού σας ή να αντικαταστήσετε από εξειδικευμένο μηχανικό.

Η τακτική συντήρηση του οχήματός σας και η παρακολούθηση τυχόν προειδοποιητικών πινακίδων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αποτροπή εμφάνισης προβλημάτων στο σώμα του γκαζιού. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε καύσιμο υψηλής ποιότητας και να καθαρίζετε τακτικά το σύστημα εισαγωγής αέρα του οχήματός σας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση στο σώμα του γκαζιού σας.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το όχημά σας λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά και να αποφύγετε δαπανηρές επισκευές στο δρόμο. Να θυμάστε ότι η ασφάλειά σας και η ασφάλεια των άλλων στο δρόμο πρέπει πάντα να προηγείται, επομένως μη διστάσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχουν προβλήματα με το σώμα του γκαζιού του οχήματός σας.

Εάν είστε οδηγός, γνωρίζετε ότι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε είναι τα προβλήματα στο σώμα του γκαζιού. Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκαλέσει απώλεια ισχύος του αυτοκινήτου σας, καθιστώντας δύσκολη την οδήγηση.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε τα συμπτώματα και τις λύσεις για αυτό το κοινό πρόβλημα. Ελπίζουμε ότι αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε το αυτοκίνητό σας στο δρόμο και μακριά από τον μηχανικό. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε!

———————————

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *